*

Elina Lepomäki Näin ei voida jatkaa.

Kaikki blogit puheenaiheesta Budjettileikkaukset

Järkeä avustuksien käyttöön järjestöjen yhteistyöpakolla

Suomen kolmas sektori (ts. vapaaehtoissektori) elää käytännössä avustuksista. Olen pätkätyökeikalla lapsi-, nuoriso-, perhe- ja maahanmuuttajatyön järjestökentällä, joka on sirpaloitunut. Palvelujen sirpaloitumisella tarkoitetaan kustannusten karkaamista suhteessa palvelun tavoitettavuuteen ja hyötyihin. Sirpaloituneissa palveluissa resursseja ei riitä esimerkiksi palveluiden markkinointiin, jolloin ihmiset eivät löydä kyseistä palvelua.

Matalaa tuottavuutta ei kannata tukea, korkeaa tuottavuutta ei tarvitse tukea

Erkki Virtasen kolumni: Yritystukia ei leikata vaan mielummin lisätään (Yle 26.09.2017) - kuten aikaisemminkin olen kirjoittanut, Suomessa totuus kuuluu lasten ja eläkkeelle jäävien suusta. Erkki Virtanen on jo eläkkeellä, ja toivotan hänelle pitkää ikää, sillä totuudenpuhujia tämä maa kaipaa:

Toimiiko suomalainen terveydenhoitojärjestelmä jo nyt perustuslain vastaisesti?

Kun ihminen sairastuu vakavasti, seurauksena on yleensä taloudellisen tilanteen heikentyminen, koska ansiotyössä käyminen estyy. Tavallinen palkansaaja ei silloin pysty välttämättä maksamaan terveyhoitomaksuja kuten sairaala-ja laitoshoitomaksuja.  Valtakunnanvoudinviraston tilasto osoittaa, että ulosottoon eli pakkoperintään päätyi viime vuonna lähes 400 000 rästiin jäänyttä terveydenhoidon laskua. Määrä on 20 suurempi kuin edellisenä vuonna.

Markkinaliberaali eliitti valmistele eläkeryöväystä

Vyörytys on jo alkanut.  Sen aloitti nobelisti  Bengt Holmström, joka ehdotti eläkkeiden leikkaamista.

Kokoomuksen Elina Lepomäki jatkoi olemalla huolissaan siitä, millaisen vastineen nuoret sukupolvet eläkerahoilleen saavat verrattuna nykyisiin eläkeläisiin. Telan Suvi-Anne Siimeksen mukaan on tapahtunut virhe, koska suuret ikäluokat ovat päässeet nuorempia helpommalla eläkkeiden rahoituksessa.

Yritystukijärjestelmä räjäytettävä ja koottava uudelleen

Valtion taloudellinen tutkimuskeskus (VATT) julkaisi 17.6.2015 selvityksen yritystuista ja niiden vaikutuksesta. Sipilän hallituksella olisi siten ollut tuoretta tutkittua tietoa yritystukien vaikuttavuudesta esimerkiksi työllisyyteen ja investointeihin. Tutkimusta ei tunnuta otetun mitenkään huomioon eikä koko hallituskaudella ymmärtääkseni olla tekemässä mitään merkittäviä muutoksia.

Oulun yritykset ja liiketilat eivät kohtaa

Yritykset ja liiketilat eivät kohtaa Oulussa, tämän näkee jo satunnainen Oulun tai Haukiputaan keskustan läpikulkija. Tyhjiä tai tyhjeneviä tiloja on tarjolla mielin määrin, eikä ainakaan tilojen laatu tai sijainti ole tyhjyyden syynä.

Hallituksen markkinointistrategia

Sipilän hallituksen jo säälittävän läpinäkyväksi käynyt toimintatapa on: ensin lasketaan vauhko elefantti posliinikauppaan, sitten norsun rällästystä hillitään jonkin verran ja kansaa kurittavat toimenpiteet tehdäänkin lievempinä – siihen tapaan kuin alun perin on ollut tarkoitus.

 

Hallituksen leikkauslinja iskee heikoimpiin

Suomen hallitus tavoittelee syksyn kehysriihessä noin 400 miljoonan euron leikkauksia. Noin puolet eli lähes 200 miljoonaa euroa kohdentuu sosiaaliturvaetuuksiin, joita leikataan vajalla prosentilla. Leikkaukset kohdentuvat noin 30 sosiaaliturvaetuuteen mm. kansaneläkkeisiin, takuueläkkeisiin, kotihoidon tukeen, vammaistukeen ja asumistukeen. Heikennykset tulevat jo tämän vuoden alussa toteutettujen 0,4 prosentin leikkausten päälle

Se till den som liten är

Vid varje beslut om användningen av samhällets gemensamma resurser mäts beslutsfattarnas moraliska ryggrad. Vad prioriterar man? Vilka grupper skyddar man? Hur skapar man en balans mellan utgifter och intäkter? Politik är att vilja.

Pitääkö Maataloustukijärjestelmä Lakkauttaa?

Kaikki suomalaisten maksamat tuloverot, (noin 5 miljardia), jaetaan pois, harvoille etuoikeutetuille maataloustukina ja -etuina (noin 5 miljardia), yksityisiltä ihmisiltä tukena yksityisille maanviljelijöille.

Tämä vääryys ei voi jatkua, ja nykypolitiikalla tullaan tien päähän...

Nykyisin on vielä niin, että maataloustuista valtaosa valuu hyvävelijärjestelmän kautta suurtuki-tiloille, enimmäkseen mm. Pohjanmaalle.

Eikä lainkaan niille jotka tukia oikeasti tarvitsevat!

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset

Julkaise syötteitä