Elina Lepomäki Mahdollisuuksien maa

Kaikki blogit puheenaiheesta EU:n yhtenäisyys

Angela Merkel - Minskin rauhansopimukset ajavat vain Venäjän etua, eivät lännen

Länsimaiden turvallisuuspoliittinen kyvykkyys Euroopassa on kriisissä. On ollut jo vuodesta 2014.

Vaikka Euroopan unioni on kansantaloutena yhtä suuri kuin Yhdysvallat, ei unioni kykene näillä voimavaroilla pitämään huolta edes Euroopan omasta turvallisuudesta.

Tälläkin hetkellä Euroopassa käydään veristä sotaa. On käyty jo viidettä vuotta. Kuolleita tuossa sodassa jo yli 10 000.

Mykkäsen kiintiöpakolaisuus ei edelleenkään ratkaise EU:n turvapaikkaongelmaa

Kokoomuslainen sisäministeri Kai Mykkänen on esittänyt EU:ta piinaavan siirtolaiskriisiin ratkaisuksi kiintiöpakolaismäärän kasvattamista kymmenkertaiseksi. Mykkäsen mukaan ratkaisu olisi parempi kuin vastaanottokeskusten perustaminen EU:n rajojen ulkopuolelle (US-blogi 20.6.2018).

Terroristien ja Venäjän tavoitteet EU:ssa?

Brysselin terrori-iskut ja Venäjän toimet EU:n hajottamiseksi ovat samansuuntaisia. Molemmat pyrkivät hajottamaan Euroopan unionin yhtenäisyyden. Kuitenkin eri syistä.

Terroristit jakavat iskuillaan pelkoa, joka lisää muukalaisvihaa Euroopassa ja siten vaikeuttaa turvapaikanhakijoiden asemaa Euroopassa. Se voi johtaa jopa Shengen-alueen hajoamiseen ja kansallisten rajatarkastusten paluuseen.  Terroristien perimmäisenä päämääränä lienee Eurooppaan tulleiden maahanmuuttajien radikalisoituminen ja värvääminen omiin tarkoituksiinsa.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset

Julkaise syötteitä