Elina Lepomäki Mahdollisuuksien maa

Kaikki blogit puheenaiheesta Pääomamarkkinat

Piensijoittajat pääomamarkkinaunionin keskiöön

Muutama viikko sitten (2.6.2015) Helsingin Sanomat uutisoi yli 90-vuotiaasta miehestä, joka toteutti kalliita sijoituspäätöksiä sijoitusneuvojan ohjeiden mukaan. Tapaus on yksi surullinen esimerkki lisää siitä, miten yksityishenkilöiden asema sijoitustoiminnassa on liian haavoittuvainen väärien neuvojen ja monimutkaisten päätösten kanssa puntaroidessa.

 

Pääomavirtauksia ei kannata rajoittaa

Auvo Rouvisen blogi "Ulkomaisia investointeja ei tarvita" ampui valitettavasti pahasti ohi. Ulkomaiset investoinnit ovat nimittäin globalisoituneessa maailmassa elinehto kilpailukykyisen talouden ylläpitämisessä. Rouvinen väittää, että "ulkomaisiin sijoittaijiin luottaminen on sekä tyhmää, että tarpeetonta", koska kotimaiset pääomamarkkinat takaavat tuottavan idean rahoittamisen”.

EKP ja myyjän markkinat

Euroopan rahajärjestelmä kehittyy vaivihkaa vaaralliseen suuntaan. Vielä muutama vuosi sitten oli yleinen valveutuneisuuden merkki kritisoida arvopaperisointia ja eri riskikerroksiin paketoituja omaisuusluokkia, jotka olivat erityisesti Jenkeissä silloisen subprime-kriisin taustalla.

 

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset

Julkaise syötteitä