*

Elina Lepomäki Näin ei voida jatkaa.

Kaikki blogit puheenaiheesta Rahaliitto

Omat tuntemukset ja tosiasiat.

Kunnioitettu Päämisteri Juha Sipilä  eilen kertoi näpertelystä ja siitä, että miten hieno asia on, että meille tuli yhteisvaluutta. Kuinka paljon se on helpottanut kaupankäyntiä, yritysten toimintaa jne.Kuinka Hän on kierrellyt yrittäjänä Euroopassa, että meillä on yhteiset arvot. Vaikka arvoisa Päämisteri on näitä kokenut entisinä hyvinä aikoina, jotka ovat jo historiaa, niin tilastot puhuvat aivan toista.

Euro on Euroopan suurin poliittinen virhe ll maailmansodan jälkeen

​Euro on kovempi liitto kuin NATO. Se on kovempi ja raaempi pakkositouttaja kuin sotilasliitto 5. artiklan solidaarisuuslausekkeineen.

Natossa sentään kukin jäsenmaa tekee yleisen kumppanuusklausuulin puitteissa yksilöllisen ja tapauskohtaisen ratkaisunsa, missä muodossa ja missä laajuudessa jäsenmaa kyseisen apunsa antaa.

EUROssa olevat maat joutuvat osallistumaan rahaliiton taakanjakoon kollektivisesti ja käytännössä jatkuvasti, ilman todellista ja tosiasiallista itsenäistä päätösvaltaa.

Ranskan presidentinvaalien ensimmäinen kierros – Populismin nouvelle vague?

Tässä vaiheessa voidaan varmasti jo sanoa, että eliitin ja järjestelmän vastainen populismi on tullut jäädäkseen Euroopan politiikkaan: Ranskan presidentinvaalien neljän kärkiehdokkaan joukossa on kaksi järjestelmänvastaista ehdokasta, jotka kyselyissä yhteensä ovat saamassa reilun 40% prosentin äänisaldon ensimmäisellä kierroksella. Asetelma Ranskan presidentinvaalien aattona Euroopassa on kutkuttava. Vuonna 2016 poliittiset mannerlaatat järisivät ensin Euroopassa keskikesän Brexit kansanäänestyksessä ja toisen kerran Donald Trumpin valinnan yhteydessä Yhdysvalloissa.

Englannin keskuspankin ex-johtaja: Euroalue on tuhoon tuomittu

Englannin keskuspankin ex-johtaja: Euroalue on tuhoon tuomittu...

Turun Sanomat kertoo HS:iin tukeutuen: tänään pe 3.6.2016 klo 7:2o;

”HS: Kärkiekonomisti varoittaa euroalueen tuhosta”

ja jatkaa;

”Euroalueen kriisiä paraatipaikalta seurannut ekonomisti Mervyn King varoittaa, että euroalue on tuhoon tuomittu, ellei se muutu.

Euron tuoma kilpailukykyhaitta , totta vai tarua.

 Kansalaisaloite eurosta nytkähti eteenpäin, kun perustuslakivaliokunta kuunteli  asiantuntijoita. Mutta miksi tähän tilanteeseen on tultu ? Eikö euro tyydytä kaikkia ? Mitkä ovat euron hyvät ja heikot puolet. Mikä olisi Suomelle parasta ? Näitä olisi hyvä pohtia ja keskustella. 

Kokoomuksen arvioitava eurolinjansa uudelleen

Euro ja Euroopan Unioni ovat eri asia. EU voisi parhaimmillaan olla kukoistava vapaakauppa-alue, jossa ihmisten, tavaroiden, palveluiden ja pääomien liikkuminen on mutkatonta. Siinä on edelleen paljon tekemistä ja osittain, muun muassa turvapaikkatilanteen ja Iso-Britannian eropohdinnan vuoksi asioissa on otettu myös takapakkia. Vahva vapaakauppa-alue edistäisi kaikkien EU-maiden vaurautta, ennen kaikkea pienen ulkomaankaupasta riippuvaisen maan, kuten Suomen. Itsekin Iso-Britanniassa asuneena pitäisin Brexitiä erittäin valitettavana.

 

Miksi Sixten Korkman on väärässä yhdessä asiassa

Arvostan yleensä Sixten Korkmanin näkemyksiä, mutta jos huteja tapahtuu (HS 11.2.2016), niin niihin on hyvä puuttua.

Aloitetaan asioista, joissa Sixten on kirjoituksessaan oikeassa:

1)Rahaliitosta eroaminen on merkittävä ulkopoliittinen riski, koska Venäjä
2)Rahaliitosta eroaminen ei ole helppoa
3)Työmarkkinajärjestöjen pitää opetella elämään rahaliiton vaatimusten kanssa
4)Väyrynen on väärässä

Ja sitten itse asiaan:

Kun Suomi hakeutui EY:n jäseneksi – mitä Koivisto kirjoittaa?

Kun Suomi hakeutui EY:n jäseneksi – mitä Koivisto kirjoittaa?

 

Investointikuoppa

Poliittineneliitti on jo pitkään toitottanut avoimen talouden välttämättömyydestä. Siksipä tähän välttämättömyyden kokonaisuuteen pitää tutustua hieman tarkemmin, kun olosuhteen ovat kehittyneet heikompaan suuntaa, ainakin investointien osalta. Muistan erään kansanedustajan lausahduksen jäsenyyshakemusajoilta, että Suomeen tulee investointien ryöpsähdys. Miten on käynyt ? Investointiryöpsähdys on tosin tapahtunut, mutta suunta on ollut väärä, eli Suomesta ulkomaille on investoitu 1.5 kertaisesti, kuin ulkomailta Suomeen, valitettavasti. 

 

Äänessä Suomen vararikon arkkitehdit - Mooses & Saukki

Saukki:

"En ole oikeastaan Suomen rajojen ulkopuolella tavannut kertaakaan tämän valtiovarainministeriurani aikana, vaikka Suomen asioista usein puhunkin, noin syvää epäuskoisuutta suomalaisuutta kohtaan - kuin mitä keskustan ryhmäpuheenvuorossa esitettiin. Päivastoin..."

"Kyllähän tämä prosessi on sinänsä kaikenkaikkiaan aikalailla historiallinen, mutta se jatkuu (myhäilyä)."

 

 

Mooses:

 

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset

Julkaise syötteitä