*

Elina Lepomäki Näin ei voida jatkaa.

Kaikki blogit puheenaiheesta Vaihtoehdot

Kansa kiinnittyy arvoihin


Kansalaisten arkikäytännöt asettavat yhteiskunnan toiminnalle raamit. Arkeen voidaan vaikuttaa vain käyttäytymiseen vaikuttamalla. Kestäviä muutoksia saadaan aikaan, jos muutokset ja niiden perusteet ovat arvojen kanssa tasapainossa.

Yhteiskunnan rakenteet ovat arvojen kiinnityspintoja. Rakenteet, niiden merkitys ja vaikutukset ovat olleet esillä muun muassa Kekkosta käsittelevän dokumenttisarjan johdosta. Ajankohtaisuutta lisäävät talvella järjestettävät presidentinvaalit sekä se, että takana on juhlavuosi Suomi 100-vuotta.

Cosa agro nostra - kannanotto maatalouspolitiikkaan

​Kotimaisen maatalouden ongelmana on, että se kustantaa veronmaksajalle keskimäärin 300 € kuukaudessa. Mainittuun lukemaan päädytään, kun maatalouteen liittyvinä verorahoitteisina kuluina huomioidaan 5 miljardia euroa, maataloudesta saatava verokertymä pyöristetään puoleen miljardiin euroon, ja erotus jaetaan tasan kustantajien kesken.

Ei käy, koska- ei vaan käy

Sitä vaan tässä läksin kirjoittamaan, että tiistaina esitelty Työnäyte-kokeiluidea on ymmärretty joillain tahoilla kerta kaikkisen väärin. Ja osin ihan tarkoituksella. Jo ennen kuin idean taustaa oli luettu ja siihen tutustuttu, oltiin valmiita ampumaan esitys alas. Ja ennen kaikkea Vasemmistoliiton suunnalta.

Lupaus

Lupasin lapsena pyhästi, että ikinä en sipulia syö. Ja valkosipulin kanssa en ole edes samassa tilassa. No, syön sipulia ihan mielelläni koska se tuo makua ruokaan ja valkosipuli on hyvä mauste sopivasti annosteltuna. Petinkö siis itselleni antamani lupauksen? Sitä voi pohtia loputtomiin. Itse en pohdi, koska tilanne on muuttunut ja se on muuttunut nimenomaan omassa suhtautumisessani. Olen muuttanut kantaani.

Kansa kuuntelee nyt SDP:ta

Kansallinen Kokoomus toimii Keskustan Sipilän hallituksen näköalapaikalla. Valtionvarainministerin roolissaan Alexander Stubb käyttää valtaa niin leikkausten ja työnantajien kuin muidenkin elinkeinoelämän toiveiden edeskäyvänä sätkynukkena.

Suomalainen yhteiskunta ei kuitenkaan ole vain EK:n ja Kokoomuksen sätkynukke. Suomalainen työväestö edustaa sitä voimaa, jolla suurta tiliä tekevät yhtiöt ovat tehneet ja edellen tekevät rahaa ja kartuttavat pääomiaan.

Sipilän väärät lääkkeet - Katastrofin ainekset kasassa

 

Hallituksen väärät lääkkeet tuottavuusloikkaan – katastrofin ainekset koossa

 

Kun hallituksen konstit tuottavuusloikkaan ovat nyt tulleet  julki, ja keinoja kritisoivilta on pyydetty vaihtoehtoja, tässä niitä nyt ensi hätään.

 

SSS-RYHMÄ VALEHTELEE VAI EIVÄTKÖ HE TIEDÄ VAIHTOEHDOISTA?

 

Soinin komppaus uusliberalismia, eli pääomien etuja ajavan politiikan tukemiseksi on perverssi tregedia!

Voisiko Soini millään muilla tavoilla paremmin tehdä itsestään totaalisen poliittisen pellen? Hän on yksinkertaisesti pettänyt puolueensa ja äänestäjänsä, myymällä sielunsa, hinnalla josta meillä ei voi olla käsitystä, pahimmille poliittisille vastavoimilleen!

Vaihtoehtoja ja arvoja

Hallituksen säästölistaa mainostetaan arvovapaana ja välttämättömänä. Näin on pakko tehdä, eikä muita vaihtoehtoja ole. Arvokysymyksiin ei oteta kantaa. Kenenkään työhön tai ihmisarvoon oteta kantaa. Onko näin?

Jäitä hatussa ja aivot jäässä

Suomi on ihmeellinen maa.

Kun muutenkin kylmässä Pohjolassa syntyy mediakohu, monet tuntuvat olevan halukkaita vielä laittamaan jäitä hattuun. Kylmä kesäkään ei sitä estä. Varsinkin johtavien poliitikkojen tapana on kehottaa laittamaan jäitä hattuun aina kun ilmassa on vähänkään lupaavia merkkejä poliittisen keskusteluilmapiirin vapautumisesta.

Kun Olli Immonen (ps), joka on vapaissa vaaleissa kansaa edustamaan valittu poliitikko, käytti sananvapauttaan ja kirjoitti unelmistaan lyhykäisen poliittisen FB-manifestin, syntyi mediakohu vailla vertaa.

Tuhansien uusien vaihtoehtojen maa

Sopimusvapaus on keskeinen osa sivistynyttä oikeusvaltiota. Kun yritämme ennaltaehkäistä sitä, että ihmiset solmivat itselleen välillä myös epäedullisia sopimuksia, ennaltaehkäisemme paitsi ihmisten omaa vastuunkantoa omista tekemisistään, myös työsuhteiden, kaupan ja elinkeinojen syntymistä. Olemme kulkeneet tällä tiellä jo turhan pitkään. Kehitys on ollut hiipivää, eikä sitä oikein voi mitata. Valitettavasti meillä ei ole tilastoa niistä työpaikoista, joita koskaan ei luotu.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset

Julkaise syötteitä