Elina Lepomäki Mahdollisuuksien maa

Kaikki blogit puheenaiheesta Politiikka

YLE profiloituu kiusaajana ja kiusaamisen opettajana

Olemme Suomessa huolestuneita kiusaamisen yleisyydestä ja yleistymisestä kouluissa ja työpaikoilla.

On aina kansan keskuudessa ymmärretty, että esimerkillä on voimaa. Meitä on opetettu myös kunnioittamaan auktoriteettejä ja ottamaan oppia heistä.

Eduskuntavaaliehdokkaan päivää: Näin testataan, olenko hyvä ihminen.

Aioin kirjoittaa tänään aivan toisesta aiheesta. Kävin tänään kuitenkin mielenkiintoisen puhelinkeskustelun ennestään tuntemattoman ihmisen kanssa. Minulta kysyttiin kaikki vaikeat kysymykset. Uskonko Jumalaan? Pitäisikö Suomen erota EU:sta? Mitä mieltä olen maahanmuutosta?  Lähdenkö mukaan, haukkumaan toisia ehdokkaita selän takana? Ja muita vaikeita kysymyksiä. Keskustelu laittoi minut taas kerran miettimään, miksi olen mukana ehdolla vaaleissa.

Wallenbergien ja Sipilän annettava selitys Oulun yt-neuvotteluista

Stora Enso suunnittelee 400 ihmisen vähentämistä Oulun tehtaaltaan. Vaadin ruotsalaista Wallenbergin sukua ja Suomen pääministeri Juha Sipilää julkisesti esille ja antamaan selityksen, miksi Stora Enso uhkaa lakkauttaa paperintuotannon Oulussa.

Valtuustoaloite – ensiasunnon ostajien kiinteistövero lain minimitasolle

Kokkolan väestökehitys on hidastunut ja kaupunkia rasittaa maine maakuntakeskuksien kovimpana verottajana. Tarvitsemme verotukseen liittyviä positiivisia ajatuksia ja esityksiä, joilla voimme houkutella varsinkin nuoria ihmisiä kauniiseen kaupunkiimme. Esitän kiinteistöveron alennusta lakisääteisen kiinteistöveron alarajaan ensiasunnon ostajille ensimmäiseksi viideksi vuodeksi.

 

Terrorismi kytkeytyy politiikkaan, hyväntekeväisyyteen ja uskontoon

 

Terrorismi on kavala tauti. Sitä ilmenee eri puolilla maailmaa. Vapaissa yhteiskunnissa sen estäminen on vaikeaa. Viimeksi Uudessa Seelannissa tapahtunut isku, joka katsotaan terrorismiksi, oli ilmeisen vaikea estää. 

 

Some osana mediaa ja media osana somea!

Ehkä me tarvitaan yhteiskunnissa mediatyyppejä, joita voimme arvostella sosiaalisessa mediassa.

VASTUULLINEN MARKKINATALOUS, MITÄ SE ON?

Vastuullinen markkinatalous, mitä se on?

 

TV:n suuressa vaalikeskustelussa kaatunen hallituksen edustaja, puhui vastuullisesta markkinataloudesta vaatien yrityksiltä vastuuta. Mitä vastuullinen markkinatalous on? Osakeyhtiölain mukaan yrityksellä on yksi päämäärä. Sen pitää tuottaa omistajille voittoa. Olisiko vastuullinen markkinatalous jopa lain vastainen toimintatapa? Tätä on hyvä kysyä erityisesti silloin, kun puhumme sosiaali- ja terveyspalveluista. Kaikki ei ole kaupan!

 

Kansalaisaloite: Kansanedustajat ulos kunta- ja maakuntapolitiikasta

Toimivaan demokratiaan kuuluu vallan hajauttaminen ja korruption kitkeminen. Tästä syystä olen tehnyt uuden kansalaisaloitteen, jolla vaaditaan sekä kuntalakiin että mahdolliseen maakuntalakiin lisäyksiä kunnallisten tai maakunnallisten luottamustoimien keskeytymisestä siksi ajaksi, jonka luottamustoimen haltija toimii kansanedustajana Suomen eduskunnassa. Tänä aikana kansanedustajan kunnallisia tai maakunnallisia luottamustoimia tulisi hoitamaan hänen varaedustajansa.

Poliitikot kalastelemassa suosiota terrorismin varjossa?

Toivottavasti muslimien ja länsimaisen valtaväestön välit eivät ole myrkyttyneet niin pahasti miltä ajoittain vaikuttaa. Terrorismin tarkoitus ei toteudu niinkään tappamisella, vaikka se on keino saada aikaan vastakkainasettelua.

Keinoja terrorististen ajattelijoiden targetointiin pitäisi lisätä ja tämä tilanne ei ole sopusoinnussa tiukkojen yksityisyydensuojalakien kanssa. Länsimaat ovat tällä hetkellä todella haavoittuvia äärimmäisten veritekojen jälkeen, koska elämä on ollut pitkään rauhallista ja turvattua.

Juha Sipilä ja Antti Rinne löysivät toisensa

Keskustan puheenjohtajan Juha Sipilän kaadettua hallituksensa sote-uudistuksen epäonnistuttua keskusta näyttää nyt liikkuvan aiempaa lähemmäs sdp:tä. Tällainen vaikutelma syntyy niin Yleisradion torstai-illan suuresta vaalitentistä kuin puolueen muistakin sote-kommenteista.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset

Julkaise syötteitä